Elron lõpetas juuni alguses valele teele sõitnud vedurijuhiga töösuhte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Elron lõpetas juuni alguses Kohila jaamas kogemata valele teele sõitnud rongijuhiga töösuhte ja peatas ka tema litsentsi.

«Kohilas eksinud rongijuhi puhul on juhtimisõigus peatatud ning tööleping rongijuhiga lõpetatud,» ütles Elroni kommunikatsioonijuht Mai Vahtrik BNS-ile.

Kohila jaamas tegi 1. juuni õhtul vale manöövri vedurijuht, kes juhtis Raplast Tallinna poole teel olnud reisirongi. Rongijuht sai oma veast kohe aru ja pidurdas rongi. Vastutulev, Türi suunast lähenev reisirong pidurdas samuti ning jäi jaamast väljuvast rongist 600-800 meetri kaugusel seisma. Seega puudus kahel rongil kokkupõrkeoht.

Rongijuht võeti toona töövahetusest maha ja reisijad toimetati sihtkohta bussidega, rongijuhi osas aga algatati sisejuurdlus. Alkoholijoovet ega üleväsimust juhil ei tuvastatud. Eksimuse põhjustas asjaolu, et rongijuht ei veendunud sõitu alustades, kas talle antud signaal on lubav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles