Pärnu lasteaed diskrimineeris vene õpetajaid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel vallandatud Pärnu Kellukese lasteaia õpetajad oleksid heameelega oma tööd edasi teinud, sest töö lastega meeldis neile väga ja ka lapsevanemad
olid nendega rahul.
Kevadel vallandatud Pärnu Kellukese lasteaia õpetajad oleksid heameelega oma tööd edasi teinud, sest töö lastega meeldis neile väga ja ka lapsevanemad olid nendega rahul. Foto: Urmas Luik

Pärnu Kellukese lasteaed diskrimineeris mullu kevadel vallandatud vene õpetajaid töölepingu lõpetamisel rahvuse tõttu, sest jättis neile asemele pakkumata teise töö, nagu seda nõuab seadus.

«Mulle meeldis töö lastega ja ma oleks heameelega seda edasi teinud, kui võimalus oleks antud,» kõneles Liidia (63), üks kolmest Pärnu linna vene lasteaia Kelluke õpetajast, kellega lasteaia juhataja eelmise aasta kevadel töölepingu lõpetas. Põhjuseks nõrk eesti keele oskus – samas ei kontrollinud keegi, kas nende keeleoskus oli piisav õpetaja abi töö tegemiseks või mitte.  

2013. aasta kevadistel arenguvestlustel juhtis lasteaia direktor Marika Merila mitmete töötajate tähelepanu keeleinspektsiooni ettekirjutustele, kus oli kirjas, et nende keeleoskus peab paranema ning jõudma vajaliku B2 tasemeni (suhtlustasand – toim). Samal aastal avati lasteaias ka esimene keelekümbluse rühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles