Uus trend: lähedaste tuhast ehted

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasist ja tuhast ehted.
Klaasist ja tuhast ehted. Foto: gratefulglass.com/

Üha enam tellitakse surnud lähedaste või lemmikloomade tuhast valmistatud ehteid. 

2012. aastal firmaga Grateful Glass alustanud Matthew Oliani sõnul saab temalt tellida näiteks klaasist ja tuhast valmistatud ripatseid, sõrmuseid ja muid ehteid, kirjutab Business Insider.

Olian alustas klaasipuhumisega juba keskkoolis ning oma esimese väikse stuudio avas ta vanemate garaažis. 

Tuhast ehteid hakkas ta valmistama aga pärast seda, kui üks klient selleks soovi avaldas. Noormees ei teadnud sellest küll midagi, kuid täitis kliendi soovi paari nädalaga.

Seejärel ta taipas, et pole seesuguseid ehteid varem näinud ning oleks mõttekas neid tootma hakata. Lisaks oli Olian rõõmus, et tema töö valmistab kandjale rõõmu.

Olian valmistab kõik ehted ise, kuigi vahel assisteerivad teda õpipoisid. Ehte valmistamiseks saabub alguses kliendi saadetud tuhk, mis on enamasti luud, koosnedes kaltsiumfosfaatidest ja mineraalidest. Seejärel ta lisab seda sulatud klaasile, kasutades spetsiaalset tehnikat ning muutes iga ehte omanäoliseks.

Mehe äril läheb viimasel ajal üha paremini. Tellimusi esitatakse firmale iga päev ning igalt poolt maailmast. Lisaks oma lähedaste tuhast ehete tellimisele kasutatakse võimalust kanda ka oma lemmiklooma tuhast ehteid. Oliani sõnul tellitakse lemmiklooma tuhast umbes 30 kuni 40 protsenti ehetest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles