Lugeja küsib: miks on isegi sularaha väljavõtt pangaautomaadist tasuline?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat.
Pangaautomaat. Foto: Dmitri Kotjuh

«Minu jaoks oli suur üllatus, et alates teatud summast on Swedbankis sularaha väljavõtmine automaadist tasuline. Varasemalt teadsin, et väljavõtt oma panga automaadist on alati tasuta, aga kui soovid võtta rohkem kui 2000 eurot, maksad end lolliks,» ütles Priit.

Vastab Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Tõepoolest on kuni 2000 euroni sularaha väljavõtmine ühes kuus tasuta. Kõik summad, mis tulevad sel kuul peale seda 2000 väljavõetud eurot, on teenustasuga 0,3 protsenti. Taolisi probleeme kliendi teadmatusega tuleb aegajalt ette, kuid tavaliselt lahendatakse need kontoris koos telleriga või Swedbanki infotelefonil. Mis puutub teenustasusse, siis pank kannab seoses sularahateenuse pakkumisega (kaasaarvatud automaatide ülalpidamisega) erinevaid kulusid. Masinate eest hoolitsevad meie partnerid - näiteks hoolduse eest Hansab, turvalisuse ja sularahaga täitmise eest G4S ning lisaks on iga masinaga seotud veel mitmed erinevad kulud side ja rendipinnaga seoses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles