Pepsi muutis enda retsepti tervislikumaks

Hans-Martin Tammesalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pepsi pudelid riiulis
Pepsi pudelid riiulis Foto: Justin Sullivan/Gettu Images North America

Pepsi tuli välja uue dieedi versiooniga oma karastusjoogist, mis ei sisalda võimalikku kahjulikku magustajat.

Mõninga uuringud on leidnud, et aspartaami liigtarbimine viib vähi tekkeni. Samas leiavad terviseametid üle maailma, et see pole tõsi ja see aine ei tekita vähki, vahendab Frankfurter Allgemeine Zeitung. Aspartaami on kaheksakümnendatest aastatest kasutatud Coca-Cola ja teiste sarnaste karastusjookide dieedi versioonide magustamiseks. Vaidlus magusaine kahjulikkuse ümber on mõjutanud inimesi nii palju, et dieet-Cola ostmine on aastatega vähenenud.

Äsja  tuli Pepsi välja uue dieet-Pepsiga, mis sisaldab aspartaami asemel sukraloosi ja atsesulfaadiga, mis on aastate jooksul vähem kahjulikeks kuulutatud. Pepsi katsetas uue karastusjoogi retsepti enam kui kaks aastat, et saavutada võimalikult sarnane maitse aspartaami sisaldava joogiga.

Pepsi esimees Indra Nooyi sõnul ei ole kõik tarbijad aspartaami vastu, aga siiski soovisid nad luua joogi, mis ei sisalda aspartaami, et magusaine vastased tarbijad saaksid ka Pepsit juua. Coca-Cola pakuba edasi ainult aspartaami sisaldavat dieet-Colat, seega ei kao aspartaam turulettidel nii pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles