Kiirtoidukett eiras puudega naise õigusi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimeda juhtkoer.
Pimeda juhtkoer. Foto: Toomas Huik

Norra lõunaosas asuv McDonald’si restoran võitleb pimeda naise süüdistustega, väidetavalt aeti koos juhtkoeraga söögikohta siseneda soovinud naine sealt välja.

Nägemispuudega Tina Marie Asikainen, tema viieaastane tütar ning naise juhtkoer Rex soovisid möödunud reedel külastada McDonald’si toidukohta Fredrikstadis, vahendab The Local.

«Rex olid vastavad rakmed, mille puhul on kohe aru saada, et tegu on juhtkoeraga, ent paar minutit pärast toidu tellimist teatas üks töötaja, et peame koera tõttu söögikohast lahkuma,» rääkis Asikainen.

Naise sõnul eirasid töötajad tema väidet, et tegelikult on tal Norra seaduste kohaselt õigus tuua oma juhtkoer restorani kaasa, ka puudega inimese kaardi vastu ei tundnud töötajad huvi. Samal ajal kui viis töötajad naise peale häält tõstsid, vaatas seda tema sõnul  pealt vähemalt 20 klienti. «Hakkasin nutma, kuigi see pole miski, mida ma tihti teeks,» ütles Asikainen.

«Kui juhtunu on tõsi, siis me kahetseme seda. Sellist asja poleks pidanud kindlasti juhtuma,» ütles McDonald’si Norra pressiesindaja Kathrine Moe. Ta lisas, et nad siiski jälgivad seadust, mis lubab juhtkoera koos isikuga söögikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles