ÜRO praktikant elas vaesena telgis

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telkimine.
Telkimine. Foto: SCANPIX

Genfis Ühinenud Rahvaste Organisatsioonis praktikandina töötanud David Hyde teatas koha ülesütlemisest, sest kõrgete majutuskulude tõttu oli ta sunnitud ööbima hoopiski telgis.

22-aastane Uus-Meremaalt pärit noormees teatas oma seisukohast meediale Genfi ÜRO peakorteri ees Place Des Nations platsil, vahendab The Local. Hyde’i eluviis sai üleilmset tähelepanu, sest tasustamata praktika tõttu ei leidnud ta elukohta, mida saaks endale lubada ning telkis seetõttu Genfi järve lähedal.

Kui meedia Hyde’i elukorraldusest kirjutas, tabas noormeest toetajate tulv – talle pakuti nii majutust kui ka näiteks jalgratast laenuks. Praktikandi sõnul oli toetus üllatavalt suur ning kuigi tema eesmärk polnud haletsust saada, loodab ta siiski, et tema lugu aitab kaasa teiste praktikantide elukorralduse paranemisele.

Genfi ÜRO peakorteri kommunikatsioonijuht Ahmad Fawzi ütles kommentaariks, et Hyde oleks pidanud hoolikamalt majutust otsima, sest praktikantide jaoks on spetsiaalsed lahendused näiteks kodumajutust pakkuvate perede näol, kes on nende tulekuks ettevalmistatud.

Genfi praktikantide assotsiatsioon asus aga võitlema selle eest, et ÜRO praktikantidele makstaks töö eest ka tasu. Selle abil saaks tagada seda, et praktikat saaksid läbida ka need noored, kelle vanemad ei jaksa neid igakuiselt suure rahasummaga toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles