Elektrilevi maskott sarnaneb tuntud tegelasega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele suunatud maskott Elektrijänes.
Lastele suunatud maskott Elektrijänes. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi lastele mõeldud maskott Elektrijänes on välimuselt väga sarnane aastaid Eesti laste üheks lemmikkangelaseks olnud Jänku-Jussiga.

«Elektrijänes on Elektrilevi ohutuse teemade maskotina kasutusel olnud juba üle viie aasta,» selgitas Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Maret Reinumägi. Kuna sagedamini juhtuvad elektriõnnetused just lastega, siis selleks, et ohutusteemadega lasteni jõuda loodigi Elektrijänese karakter ja maskott.

Foto: Internet

«Lastekaga (Jänku-Jussi loojatega – toim) oleme teinud mitmetel aastatel edukat elektriohutuse alast koostööd,» kinnitas Reinumägi  ja tõi näiteks üheskoos välja antud ja lastele suunatud ohutusvihiku ja multifilmid. «Elektrijänes on hästi sobinud armastatud Jänku-Jussi kangelaste kõrvale. Nii ohutusvihikutes kui multikates on Elektrijänes ikka omas rollis, mistõttu näevad lapsed neid samuti kahe erineva tegelasena,» oli Reinumägi veendunud. Ta lisas, et elektrijänese maskotti pole lapsed ühelgi üritustel Jänku-Jussiks pidanud.

Jänku-Jussi tegelaskuju looja Jaanika Leoste sõnul on olemas multikad, kus mõlemad jänesed: nii Jänku-Juss kui ka Elektrijänes on koos. «Sinised jänesed on erinevates multikasarjades üle maailma suhteliselt levinud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles