Viimsi kaubandusristmik sai valmis

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi uus kaubanduskeskus.
Viimsi uus kaubanduskeskus. Foto: Selver

Eestis pole ilmselt ühtegi teist ristmikku, mille ääres oleks viis erinevat toidupoodi, nagu on alates tänasest Viimsis.

Pirita Keskuse suurimaks üürnikuks on 3500 ruutmeetril asuv Viimsi Selver. Kokku on aga uues keskuses 40 kauplust, toitlustuskohta ja teenindusasutust ning 300 kohaga parkla. Viimsi Keskuse rajamisega seotud investeeringute maht on kokku 14,5 miljonit eurot ja see valmis Nordeconi juhtimisel kaheksa kuuga.

Selveri kommunikatsioonijuhi Erkki Erilaiu sõnul saab uuest Selverist piirkonna parima valikuga toidupood, mille rikkalikust sortimendist ei puudu Selveri Köögi hõrgutised, värsked kulinaariatooted ning gurmeeosakond. Erilist rõhku pannakse rannarahvale kohaselt aga kalavalikule. Avamise puhul ja ka hiljem ootab ostjaid hulgaliselt sooduspakkumisi.

Põhiline, millega uus Selver oma kliente üllatab, on kaupluse müügisaali ilmestav täiesti ainukordne 22-meetrise ümbermõõduga rändrahn.

Selveri juhi Kristi Lombi sõnul on jaeketil juba kauaaegseks traditsiooniks, et kaupluse avamise puhul kingitakse selle töötajaskonnale pronksist kujuke nimega Juss, mis jääb sümboolselt hea haldjana kaupluse eest hoolitsema ja kaupmeestele hüva nõu andma. «Juss on meile samatähtis kui laevavaim kotermann reederitele ja meremeestele, ta annab head nõu ja hoiatab ohtude eest,» rääkis ta. Ühtlasi jälgib Juss Lombi sõnul heade kaubandustavade järgimist ja kui midagi on tegemata jäänud, siis tuleb öösel müügisaali käima ja poetab sinna märgi maha - näiteks kinga riiulite vahele või värvilise salli kassaliinile.

Viimsi Keskuse Selveri tarbeks valas skulptor Tauno Kangro seekord pronksist täismõõtudes Jussi ehk siis täiskasvanud mehe vöökõrguse poevaimu, mis ehib rändrahnu tippu.

Lisaks Selverile avavad Viimsi Keskuses uksed näiteks kauplused Sportland, Apollo, GoldTime, XS Mänguasjad, Pro Optika, Biomarket, Koduekstra, Apotheka, veinipood Kruger ning lemmikloomapood Urr ja Nurr.

Tulles vastu viimsilaste soovile, on keskuses suur valik erinevaid söögikohti. Toiduelamusi pakuvad BabyBack, CHI, Silk Suhi, New York Pizza, Hesburger, Subway ning kaks võluvat aatriumikohvikut - Mademoiselle ja Onu Eskimo Jäätisekohvik. Spordisõbrad saavad edaspidi trenni teha uues MyFitnessi spordiklubis, lisaks on võimalik piljardit ja bowling'ut mängida Kuulsaalis, mille teeb eriliseks nende põnev mängumaa MUUUV pere noorimatele liikmetele.

Kohalikest tegijatest on esindatud Delicato, Õlleköök ja ka Krugeri veinipood. Oma teenuseid pakuvad keskuses ka Make Your I.D ilusalong, D-päike, Kingaprof, Nice N Clean, Eesti Post, Tubli rätsep ja Itella SMARTpost.

Kui populaarseks uus keskus saab, näitab aeg, sest sellele pakuvad samal Viimsi ristmikul konkurentsi samuti äsja uksed avatud Rimi, uuenenud Viimsi Market ja Comarket (nüüd Delice), aga ka madalate hindadega tuntust kogunud Maxima.

Nagu mainis avamisel Harju maavanem Ülle Rajasalu, siis pluusi või kleidi järele tuleb viimsikatel ikka Tallinna sõita. Samuti pole sealkandis ühtki kingapoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles