Väikelaps sai taas Ikea toote tõttu vigastada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikeal on plaanis Tartus avada maaostuga tegelev kontor.
Ikeal on plaanis Tartus avada maaostuga tegelev kontor. Foto: AFP

Mööblikaubamaja Ikea eemaldas Euroopa ja Ameerika Ühendriikide poodidest müügilt laste öölambid, sest üks väikelaps sai selle kaudu elektrilöögi.

Ikea pressiesindaja Daniela Rogosic andis teada, et Ikea sai teate 18-kuusest poisist, kelle käsi sai vigastada öölampi pistikupesast välja tõmmates, vahendab The Local.

«Oleme uurinud ja katsetanud enam kui 600 toodet, mis kõik osutusid täiesti ohutuks, kuid siiski oleme otsustanud õnnetuse tõttu öölambi müügilt kõrvaldada,» ütles Rogosic.

Erksavärviline öölamp Patrull on Ikeas müügil olnud alates 2013. aastast. Kõigil selle ostnutel palutakse kohe lambi kasutamine lõpetada ning see lähedalasuvasse Ikea poodi tagastada.

Ikea on varemgi pidanud tooteid tagasi kutsuma ning müügilt kõrvaldama nende kehvade ohutusnõuete tõttu, näiteks eelmisel aastal anti teada eluohtlikest kummutitest, mille alla jäi mitu last, kes seejärel surid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles