Airbnb pakub hotellidele konkurentsi

Hans-Martin Tammesalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stephane Mahe/

Ülemaailmne inimeselt inimesele rendiportaal kogub Eestis populaarsust ja tekitab segadust. 

«Kui Tallinna kesklinna hotellis maksab 18-ruutmeetrine tuba keskmiselt 100 eurot, siis sama raha eest saab Airbnb-st rentida suure ja luksusliku vanalinna korteri. Sama kehtib ka Pärnus või Tartus,» ütles 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter. Vahteri sõnul on Airbnb juba üle 1000 Eesti kuulutuse. Airbnb teeb majutusäris sama, mis Uber taksovaldkonnas. «Airbnb-st saab hotelliga võrreldes suurema, põnevama ja soodsama majutuse ning valik on väga lai villast kuni narivoodini,» sõnas Vahter.

Martin Vahteri sõnul on Eestisse juba tekkinud väikeettevõtjad, kes üürivad üle linna kortereid, et need Airbnb-s päeva kaupa edasi rentida. «Päevarentnikega on omajagu tegemist, aga samas võib näiteks 500-eurose kuuüüriga korterit jupikaupa müües kolm korda nii palju teenida,» ütles Vahter.

Kinnisvaraeksperdi sõnul on Airbnb peamine miinus kaotatud maksuraha. «Inimeselt inimesele äri on tulevik ja seda ei peaks Prantsusmaa kombel piirama.» ütles Vahter. Samas ei tasu praegu Airbnb ise ja selle kaudu tulu teenivad inimesed kohalikke makse. Vahter ütles, et siinkohal peaks riik selgema seisukoha võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles