Asenduskaup tellijale ei sobinud

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Köögimööbli ja selle paigaldamise tellinud inimene ei olnud nõus leppima asendusmaterjaliga, mida kaupleja talle pakkus.

Kaupleja ei saanud kasutada kokkulepitud materjali, mööbli nähtavatele külgedele mõeldud laminaati, sest tarnija ei täitnud kauplejaga sõlmitud lepingut, on kirjas tarbijakaitse komisjoni otsuses.

Kaupleja pakkus tellijale asendusmaterjali, aga see tarbijale ei sobinud ning poolte läbirääkimised lepingu muutmises  ei viinud kokkuleppeni. Tarbijakaitseameti menetluses pooled kokkulepet ei  saavutanud ja kaebus suunati lahendamiseks tarbijakaebuste komisjonile.

Töö eest tulnuks tellijal tasuda 3 280 eurot. Ettemaksuna tasus tellija kauplejale 660 eurot ning nüüd soovib ta selle tagastamist. Lisaks nõuab tarbija tagasi kauplejale üleantud Cata õhupuhastit.

Tarbijakaitse komisjon tõdes, et kokkulepitud töö takistuseks saanud materjali hankimisega  seonduvad probleeme pidi töövõtja ette nägema ning sellekohased riskid oma tegevuses maandama.

Komisjon ütles võlaõigusseadusele tuginedes, et osaühingul Vendi  Mööbel  tuleb tagastada tarbijale nii õhupuhasti kui ka 660 eurot. Komisjoni otsusega mittenõustumise korral on vaidlevatel pooltel  õigus pöörduda sama vaidluse läbivaatamiseks maakohtusse.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles