Tarbijad: hinnatõusu ei põhjendata piisavalt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorv.
Ostukorv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hinnatõus seostub tarbijatele endiselt euro tulekuga ning kaupmehed ei suuda kasvavaid hindu piisavalt põhjendada, leiab mittetulundusühing Eesti Tarbijakaitse Liit.

«Pöördumiste või kaebuste laviin on suurenenud ja kogu aeg öeldakse, et vaat seal ja seal kaupluses müüakse seda ja seda kõrgemalt, aga kahjuks meie käed sinna ei ulata, me ei saa seda takistada,» vahendab ERR Uudised liidu juhatuse esimehe Enn-Toivo Annuki sõnu.

Annuk leiab, et kaupmehed ei põhjenda hindade tõstmist piisavalt mõistetavalt. Näiteks tuuakse sageli põhjuseks kasvanud maailmaturuhindu, samas kui hinna vähenemine maailmaturul meie kauplustesse või tanklatesse kiiret ja nähtavat hinnalangust ei too.

«Inimesed ei usalda seda kaupmeest, see kaupmees teeb, mida tahab, põhjendades oma tegevust igasugu spekulatsioonidega, mitte arvutustega,» ütles Annuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles