Eestlased lõid uue mobiilirakenduse

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased on loonud uue nutirakenduse, mis aitab näiteks juhtida distantsilt kodust digiboksi, telerit ja WiFit.
Eestlased on loonud uue nutirakenduse, mis aitab näiteks juhtida distantsilt kodust digiboksi, telerit ja WiFit. Foto: Eesti Telekom

Eestis on valminud uus ning peredele suunatud nutirakendus mElu, mis võimaldab lisaks laste asukoha positsioneerimisele juhtida vahetada hetkel käimasolevat TV kanalit või blokeerida valitud kanaleid.

«Rakenduse üks olulisemaid omadusi ongi positsioneerimine, mis annab lapsevanemale kiire ja mugava ülevaate sellest, kas laps on jõudnud õigeks sihtpunkti, trenni või koju,» sõnas Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf ja lisas, et samuti on mElu mõeldud pereliikmete igapäevatoimetuste lihtsustamiseks ning koduste Elioni põhiteenuste juhtimiseks.

Lisaks pakub rakendus teisigi funktsioone, nagu näiteks ühine ostunimekiri, kalender ja teadetetahvel. «Ostunimekirja saavad kõik pereliikmed lisada soovitud tooteid, misjärel saab kaupluse lähedusse sattuv pereliige nutiseadme vahendusel meeldetuletuse, et nimekirjas on ostmist ootavat kaupa,» selgitas Neudorf.

Lisaks võimaldab perekeskne kalender märkida meeldetuletusi eesseisvate sündmuste, kohtumiste, trennide ja muu sellise kohta ning kalendrisse tehtavatest uuendustest saavad kõik pereliikmed koheselt teada. «Teadetetahvli näol on aga tegu klassikalise jutunurgaga, kus kogu pere omavaheline suhtlus on kokku toodud ühte kohta,» märkis Raigo Neudorf.

Eesti Telekomi kliendid saavad mElu abil ka osasid oma teenuseid distantsilt juhtida. Nii saab kasutaja valida, mis seadmetel on parasjagu lubatud kodus WiFit kasutada. Samuti saab rakenduse abil vahetada hetkel käimasolevat TV kanalit või blokeerida valitud TV-kanaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles