Eesti oma sinine laguun keset kivikõrbe

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidu karjääri ebamaiselt sinine vesi.
Aidu karjääri ebamaiselt sinine vesi. Foto: Eero Vabamägi

Ida-Virumaal Maidla külapoe juures Sinise Laguuni nimelise ujuvsauna kuulutust nähes tuli vägisi naer peale — virulastel on luuleand peale tulnud ja sauna asukohaks olevat kunagist inetut Aidu karjääri ehitakse nüüd uhke nimega.

Kui pealinnast tulija näeb Aidus ennekõike tehismaastikku, kus kõrguvad aheraine- ja põlevkivimäed, siis Murula räägib sellest kui suurepärasest kohast loodusesõpradele.  «Siin võib näha kõiki Eestis elavaid metsloomi, sest neil on siin rahulik elada,» rääkis ta silmade särades. Nii palju sookurgi kui Aidus Eestis mujal naljalt ei ole, mullu kevadel püüti pildile ka emakaru koos kolme pojaga ning karjääris elavad hundid olla käinud külarahva koeri murdmas. «Loomadel on siin hea rahulik elada, on kogu aeg olnud. Vanasti, kui ümberkaudu peeti ajujahti, siis tulid loomad otsejoones karjääri pakku, sest siin oli jaht keelatud,» rääkis mees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles