Lapsed teavad puuviljadest hirmuäratavalt vähe

Hans-Martin Tammesalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps puuviljadega
Laps puuviljadega Foto: Dmitriy Melnikov/Scanpix

Laste arvates tehakse banaane tehases ja šokolaaditahvlid kasvavad looduslikult.

Inglismaal läbi viidud uuringus vastasid tuhat kuue- kuni kümneaastast last, vahendab Mirror.co.uk.  Umbes pool vastanud lastest ei teadnud kuidas puuviljad kasvavad.

Üks laps kümnest arvas, et banaane tehakse tehases ja maasikad kasvavad puu otsas. Osa arvas, et maasikad lihtsalt ilmuvad külmkappi. Samuti üks laps kümnest arvas, et õunad ei kasva puu otsas, aga šokolaaditahvlid kasvavad puu otsas. Käputäie laste arvates saab lehmadelt mett. Arbuusid ajasid lapsed eriti segadusse, pakuti, et arbuusid kasvavad maa all, puu otsas või põõsastes. Enam kui pool lastest teadis siiski, et mangod kasvavad puude otsas. 

Osa täiskasvanud ei vastanud uuringu küsimustele ka paremini. Enam kui veerand vastanud täiskasvanutest ei teadnud, kus banaanid kasvavad ja üks kümnest täiskasvanust arvas, et viinamarju saab puu otsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles