Tõusev trend: kohvimasinad toidupoodides

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudesse toidupoodidesse on paigaldatud kohvimasinad.
Paljudesse toidupoodidesse on paigaldatud kohvimasinad. Foto: Eero Vabamägi

Paljud kohvisõbrad on lisaks kohvikutele ja tanklatele avastanud, et kuuma jooki saab kaasa osta ka mitmest toidukauplusest.

Tallinna kesklinna Westmani pood on üks neist, kuhu on hiljuti paigaldatud kohviautomaat. «Kuna me hakkasime kohapeal pakkuma värskeid pagaritooteid, siis otsustasime paigaldada ka kohviautomaadi,» sõnas Westmani poe juhataja Arvi Villemson.

Tema sõnul on kohapeal pagar, kes klientidele soojad saiad valmis küpsetab ja seetõttu leiab ka kohvimasin klientide hulgas aktiivset kasutust.

Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid sõnas, et Balti jaama ja Pääsküla Selverisse on kohviautomaadid paigutatud seetõttu, et nendes on taolise võimaluse järele selge nõudlus. «Balti jaamas ostetakse palju värskeid saiakesi ja nende kõrvale on ju mõnus head kohvi juua,» ütles Erilaid ja lisas, et sama toimub ka Pääsküla kaupluses.

«Viimane jääb otse tiheda liiklusega Pärnu maantee äärde ja seda külastatakse hommikuti enne tööle minekut ja nii on sealt mugav klientidel saiakesi, salateid ja kohvi tööle kaasa osta,» selgitas Erilaid.

Selgus, et mõlemas kaupluses müüakse ligikaudu sadakond kohvitassi päevas. «Hetkel me kõikidesse Selveritesse kohviautomaati paigaldada ei plaani, sest sarnaselt transiitsõlmedes asuvaid kauplusi, kus neid piisavalt kasutataks, on meil vähe,» märkis Erilaid.

Rimi sisekommunikatsiooni spetsialisti Monika Kaljusaare sõnul on kohvi kaasaostmise võimalus Pikal tänaval asuvas mini-Rimis. «Kohvimasin on paigaldatud sinna eelkõige seetõttu, et vanalinnas jalutavad kliendid saavad mugavalt oma saiakese juurde kohvi kaasa haarata,» lausus Kaljusaar ja lisas, et samuti saab kohvi osta ka suuremates hüpermarketites nagu Haabersti, Viimsi ja Ülemiste Rimis. «Tulevikus plaanime kindlasti seda võimalust ka rohkemates kauplustes pakkuda,» märkis Kaljusaar.

Laagri Maksimarketi müügisaalis on kuumade jookide automaat alates 2014. aasta juunist. «Maksimarket soovib pakkuda klientidele soojade saiakeste-pirukate kõrvale ka kuuma jooki (kohv, kakao),» ütles ETK Grupi kommunikatsioonijuht, kelle sõnul on kohviautomaadi peamine eesmärk pakkuda kliendile poe külastamisel mõnusamat keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles