Korteriühistu on hädas linnavõimust võlglasega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Neljapäeval saatis Kuressaares Tallinna tänav 68 asuv korteriühistu Kuressaare linnavalitsusele järjekordse arupärimise seoses linnale kuuluvate munitsipaalkorteritega. Ühistu meenutab kirjaga taas kord, et kommunaalkulude ja üüri tasumise eest on vastutav korteriomanik ehk Kuressaare linn.

Kirjavahetusest selgub, et 2009. aastal soetas linn sellesse kortermajja munitsipaalkorteri, kirjutab Saarte Hääl. Vahepealsel ajal on lisandunud veel teine munitsipaalkorter samas majas. Paraku on korterite kommunaalmaksed ikka ja jälle tasumata jäetud. Samuti ei suuda nende elanikud kinni pidada ühistu kehtestatud ühiselureeglitest.

Ühistu juhtkond leiab oma kirjas, et sisuliselt on Kuressaare linnavalitsus moodustanud Tallinna 68 majja «sotsiaalosakonna» ehk teisisõnu peavad ülejäänud 17 korteri omanikud kandma linnale kuuluvate korterite halduskulusid.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Geili Heinmaa ütles, et korteri omanikul on õigus omand lepingu alusel teiste isikute kasutusesse ehk üürile anda. «Omanik võib lepingus fikseerida, kes, kuidas ja millises ulatuses kannab korteriomandi kasutamisega kaasnevad kulud.

Vastavalt Kuressaare linna määrusele arveldab korteriühistuga reeglina üürnik,» selgitas ta. Kuna üürnik on jäänud võlgu, siis palus linnavalitsus ühistut saata arved otse neile. Seda aga ühistu pressiesindaja sõnul teinud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles