Huvitavaid fakte Eesti elanike mobiilikasutuse kohta

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised on helistades jutukamad kui mehed.
Naised on helistades jutukamad kui mehed. Foto: SCANPIX

Tele2 avaldatud mobiilikasutamise statistikast võib välja lugeda huvitavaid fakte, näiteks millise piirkonna elanikud on kõige jutukamad ning kes kasutavad enim mobiilset internetti.

«Eestlaste mobiilikasutus on hüppeliselt kasvanud ja praegu helistavad inimesed kuus üle tunni rohkem kui kaks aastat tagasi,» ütles Tele2 Eesti tootedirektor Katrin Aron ja lisas, et helistamine on muutunud järjest soodsamaks ning telefonikasutamisest saanud igapäevase elu osa.

Tele2 analüüsi kohaselt helistavad Eesti naised mobiiltelefoniga kuus keskmiselt neli tundi ja 18 minutit, mis on kolmveerand tundi meestest enam. Tele2 juuli kliendistatistika kohaselt teevad Eestis nii mehed kui naised kuus keskmiselt 92 kõnet, kuid naised räägivad pikemalt. Keskmiselt helistavad naised kuus välja 258 ning mehed 214 minutit. 

Naised saadavad kuus 28 ning mehed 26 SMS-sõnumit. Eesti mehed kasutavad kuus keskmiselt mobiiliga 2,3 ning naised 2,2 gigabaiti mobiilset internetti.

Eestimaalaste mobiilikasutamise faktid:

  • Kõige jutukamad inimesed elavad Võrumaal, helistades keskmiselt 256 minutit kuus.
  • Kõige kidakeelsemad on Hiiumaa mehed, kes räägivad telefoniga kuus vaid 203 minutit.
  • Arvuliselt kõige rohkem kõnesid teevad Eestis idavirulased (keskmiselt 105 kõnet kuus) ning kõige vähem hiidlased (76).
  • Kõige rohkem, keskmiselt 34,2 SMS-sõnumit kuus saadavad Jõgevamaa elanikud.
  • Kõige vähem, 24 tekstisõnumit saadavad kuus hiidlased.
  • Kõige rohkem kasutavad mobiilset internetti põlvamaalased – 2,9 gigabaiti kuus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles