Lennureisijatele hakatakse tegema lõhkeainekontrolli

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipagas
Käsipagas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates homsest tuleb lennukile minnes olla valmis lisakontrolliks, sest reisijatele hakatakse tegema pistelist lõhkeainekontrolli.

«Arvuti määrab teatud protsendi reisijaid pistelisse kontrolli ka täna; uued reeglid tähendavad et pistelisse kontrolli sattunud reisija kätelt, tema pagasilt või riietelt võetakse lapiga proov ning spetsiaalne seade kontrollib lõhkeaineosakeste olemasolu,» teatas Tallinna lennujaam. Lõhkeainekontroll ei tohiks läbivaatust reisija jaoks märkimisväärselt pikemaks ega tülikamaks muuta.

Julgestustöötajatel on kahtluse korral õigus ka täiendavalt reisijaid kontrollida, et vältida keelatud esemete sattumist õhusõiduki pardale.

Tallinna lennujaam ei pidanud Euroopa Liidu uute julgestuskontrolli reeglite täitmiseks täiendavaid seadmeid hankima, kuna lennujaam on lõhkeaine tuvastamise seadmed soetanud juba tänavu kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles