Kümme kõige rahvarohkemat lennujaama maailmas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lennukiga reisimine muutub aasta-aastalt populaarsemaks: mullu reisis rahvusvaheliste lennujaamade kaudu kokku üle 6,7 miljardi inimese – mis on 5,7 protsenti enam, kui 2013. aastal –, neist rahvarohkeimat külastas üle 96 miljoni inimese.

Seitsmeteistkümnendat aastat järjest kannab maailma rahvarohkeima lennujaama tiitlit Atlanta rahvusvaheline lennujaam, vahendab CNN eile avalikustatud lennujaamade nõukogu 2014. aasta ülevaadet. Mullu enam kui 96 miljonit inimest võõrustanud lennujaama reisijate arv kasvas aastaga 1,9 protsenti.

Rahvarohkuselt teine oli Pekingi lennujaam, mille kaudu reisis 86 miljonit reisijat. Reisijate arvu kasv jäi võrreldes varasema aastaga üpris tagasihoidlikuks, ulatudes 2,9 protsendi, samas kui aasta enne seda oli kasvuprotsent olnud kahekohalise numbriga mõõdetav.

Kolmandale kohale jäi taas Londoni Heathrow' lennujaam, kus mullu reisis läbi üle 73 miljoni reisija, mis on 1,4 protsenti rohkem, kui 2013. aastal. Väga tihedalt Heathrow' lennujaama kannul oli neljanda rahvarohkeima lennujaamana Tokyo Haneda lennujaam, kus reisijate arv jäi napilt alla 73 miljoni inimese, kasvades võrreldes varasema aastaga 5,7 protsenti.

Rahvarohkuselt viiendal, kuuendal ja seitsmendal kohal olevate lennuajaamade nimistus toimus mullu võrreldes 2013. aastaga mõningaid ümberpaiknemisi. Los Angelesi rahvusvaheline lennujaam liikus üle 70 miljoni reisijaga kuuendalt kohalt viiendale, Dubai lennujaam üpris sarnases suurusjärgus reisijate arvuga seitsmendalt kuuendale kohale ning Chicago O'Hare'i rahvusvaheline lennujaam ligi 70 miljoni reisijaga kukkus viiendalt seitsmendale kohale.

Kaheksandast kümnenda kohani muutusi ei olnud – need jäid samaks, mis 2013. aastal. Kaheksandal kohal oli Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaam ligi 64 miljoni reisijaga, üheksandal Dallase Fort Worth'i lennujaam sarnases suurusjärgus reisijate hulgaga ning kümnendal kohal Hong Kongi lennujaam üle 63 miljoni reisijaga.

Atlanta lennujaam säilitas mullu ka kõige rahvarohkema siseriikliku lennujaama tiitli 85,4 miljoni reisijaga. Talle järgnes Pekingi lennujaam 68,9 miljoni reisijaga ning Tokyo lennujaam 62,9 miljoniga.

Kuigi reisijate arvu osas oli Atlanta kõige rahvarohkem lennujaam, edastas Chicago O'Hare'i lennujaam teda lendude – nii saabuvate kui lahkuvate – arvu osas. Nimelt teenindas Chicago O'Hare'i lennujaam 2014. aastal 881 000 lendu võrreldes Atlanta 868 000 lennuga ning Los Angeles'i üle 708 000 lennuga. Neile järgnesid Dallase Fort Worth'i, Pekingi, Denveri, Charlotte, Las Vegase, Houstoni ja Londoni lennujaamad.

Järjestuste koostamisel kasutas lennujaamade nõukogu 2200 lennujaama andmeid 160 riigist maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles