Uus toetus võimaldab tööd teha kodukohast kaugemal

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilsustoetus annab võimaluse tööle asumiseks ka kodukohast kaugemal.
Mobiilsustoetus annab võimaluse tööle asumiseks ka kodukohast kaugemal. Foto: Stanislav Moshkov

Järgmise aasta algusest hakkab töötukassa maksma mobiilsustoetust oma klientidele, kes ei ole kuue kuu jooksul leidnud sobivat tööd oma elukoha lähedal ning kes asuvad tööle vähemalt 30 kilomeetri kaugusel kodukohast.  

«Soovime kolmeaastase testperioodi jooksul hinnata, missugune on mobiilsustoetuse maksmise mõju tööturule ning tulemustest ja rahastamise võimalustest lähtuvalt otsustame, kas kõnealust toetust oleks mõistlik pakkuda ka pärast kolmeaastase perioodi lõppu,» ütles tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev.

Uus tööturuteenus annab inimestele suurema võimaluse kandideerida töökohtadele, mis asuvad kodust kaugemal. Euroopa Sotsiaalfondist rahastatavat mobiilsustoetust hakatakse maksma iga tööl käidud päeva eest töökoha ja elukoha vahemaad arvestades. Toetuse maksimaalseks suuruseks on 200 eurot kuus ning toetussumma kuulub maksustatava tulu hulka.

Toetust hakatakse maksma esimesel neljal töötamise kuul alates tööle asumisest. Neli kuud on tavaliselt uue töötaja katseaja pikkus ning selle möödumisel on nii töötajal kui tööandjal selgem arusaam, kas töösuhet soovitakse jätkata ja kas kaugemalt töölkäimiseks on koostöös tööandjaga võimalik leida lahendusi.

Mobiilsustoetust ei maksta regionaalpoliitilisel eesmärgil Tallinna linna ja Tallinna lähivaldade elanikele, kes käivad tööl kas siis vastavalt lähivaldades või Tallinnas. Seda põhjusel, et Eesti piirides on Tallinn peamine tööjõu tõmbekeskus, mis tööturu arenguks sellelaadilist toetust ei vaja.

Toetust makstakse neljal esimesel töötamise kuul ning tegemist on kolm aastat kestva katseprojektiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles