Kilepiima saab toidupoest kätte üliodavalt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimariiul Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas.
Piimariiul Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Piima hind on erinevatel põhjustel aastaga kukkunud, kuid toidukauplusi see ärevaks ei tee, pigem püütakse järgida turukonkurentsi ning hoida kaupluse juurdehindlus madalal.

Poehinnad sõltuvad Selveri kommunikatsioonijuhi Erkki Erilaiu sõnul peamiselt sellest, mis hindadega on võimalik tooteid tarnijatelt hulgi osta ning konkurentsist jaeturul. «Piima puhul on tegu nõutud tootega ning seega püütakse hoida kaupluse juurdehindlus populaarsematele toodetele võimalikult madal,» ütles Erilaid. Selverites maksab hetkel 2,5-protsendine kilepiim 0,44 eurot liiter.

Säästumarketis on hetkel kõige odavam Alpenrose piim 0,43 eurot ja Rimis kilepiim 0,49 eurot. «Piimahind on tõesti langenud, kuna toorpiima hinnad on oluliselt langenud,» tõi Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats esile veel ühe olulise hinnamuutuse põhjuse.

Odavaim 2,5-protsendiline piimapakk maksab Maxima kauplustes hetkel 0,44 eurot. Hinnad on Maxima kommunikatsioonijuhi Katja Ljubobratetsi sõnul alates 2014.aasta juulist tasapisi langenud, kuid tänaseks on need stabiliseerunud. Sellegipoolest madalam hind ei suurendanud müüki Maxima kauplustes oluliselt. «Piima hinna languse tingisid eelkõige Venemaa 2014. aastal kehtestatud impordipiirangud Euroopa Liidu toidukaupadele,» lisas Ljubobratets.

Maksimarketi ja Konsumi kõige soodsam kilepiim on hetkel hinnaga 0,45 eurot, mis kujuneb ka ETK kommunikatsioonijuhi Ivo Rulli sõnul piima sisseostu tingimuste ja  turukonkurentsi koosmõjul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles