Kultustelefon sai 15-aastaseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 3310 telefon.
Nokia 3310 telefon. Foto: Ove Maidla

Eile, 1.septembril möödus 15 aastat Nokia 3310 mobiiltelefoni esmakordsest esitlemisest.

Soome mobiiltelefonide tootja Nokia esitles Nokia 3310 mobiiltelefoni esmakordselt 2000.aasta 1.septembril. Telefone toodeti üle maailma ligikaudu 126 miljonit tükki, mis teeb sellest ühe edukama ja siianigi tunnustatud telefonimudeli.

Nokia 3310 näol on tegu tõenäoliselt ka paljude eestlaste esimese mobiiltelefoniga, mis omal ajal oli väga hinnatud näiteks aku kestvuse ja mitmete lisade (kalkulaator, taimer, stopper, neli telefonimängu) poolest. Kui tänasel päeval tehakse näiteks sotsiaalmeedias tihti nalja kultustelefoni võimsa ja hästi vastupidava korpuse kohta, mis aitaks asjade lõhkumiselgi, on kindlasti ka neid, telefoni heldimusega meenutavad.

Uuena ostes ei ole Nokia 3310 muuseas sugugi mitte odav - hetkel on see uuena müügis Amazoni online-keskkonnas umbes 202 euroga, kasutatud telefoni saab aga kätte 32 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles