Kahtlase välimusega banaan tekitas poodlejas hirmu

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merimetsa Selverist ostetud banaan tekitas ostjas hirmu.
Merimetsa Selverist ostetud banaan tekitas ostjas hirmu. Foto: Lugeja

Poodleja leidis kauplusest kahtlase välimusega banaani, mille puhul ta kõhkles, et tegu võib olla mürgise Brasiilia rändämbliku kookoniga.

«Käisin nädala alguses Merimetsa Selveris ja ostetud banaanilt avastasin kahtlase kookoni, millel oli pruun sisu,» sõnas lugeja.

Foto: Lugeja

Ka varem on kahtlustatud, et jaekettides on müügiletile sattunud mürgiämbliku kookoniga banaane. Eelnevalt on veterinaar- ja toiduamet eemaldanud taolise välimusega puuvilju Pärnu Delice’i kauplusest ning Haapsalu Maximast.

Bioloog Urmas Tartes on öelnud, et noored ämblikud on üldiselt ohutud ning olulisel määral on mürki vaid täiskasvanud Brasiilia rändämblikes, kuid ka nende hammustus võib olla inimesele ohtlik vaid üksikutel juhtudel.

Foto: Lugeja

«Kuna foto järgi on keeruline aru saada, mis see konkreetselt on, siis võib tunduda, et see on mõni teiselt taimelt külgejäänud tükk, kuhu on peale hakanud kasvama hallitusseened,» selgitas Tallinna botaanikaaia taimekaitsespetsialist Pille Hermann.

Ta lisas, et samuti ei ole aru saada, kas see, kes seal pesitse,b on elus või hoopiski ammuilma jalga lasknud. «Kuid mis seal salata, eks inimesed oma tegemiste ja liikumistega on ka selle taga, et haigused ja kahjurid levivad,» sõnas Hermann. Ta tsiteeris arahnoloogi Mart Meristet, kes olevat öelnud, et on vähetõenäoline, et see ämblik meile jõuab, kuna meie kliima ei soosi neid kuigivõrd.

Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid ütles, et nad paluvad kliendilt vabandust ning soovitavad tal pöörduda kaupluse poole. «Kuna veel ei tea, millega täpselt tegu, siis soovime talle ebakvaliteetse toote eest raha tagastada,» sõnas Erilaid, kes lisas, et kindlasti kontrollitakse kõik banaanid kohe ka üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles