Eestlaste iduideest võib saada purjetajatele väärt abimees

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb purjetajate ja sadama kaptenite elu lihtsustav rakendus välja.
Selline näeb purjetajate ja sadama kaptenite elu lihtsustav rakendus välja. Foto: Marina Ahoy/www.facebook.com

Augusti lõpus toimunud idufirmade ideevõistlusel Garage48 lõid saarlased nutirakenduse, millest võib saada väärt abimees nii purjetajatele nii Eestis kui mujal Euroopas.

«Kui praegu on nii, et saabud näiteks õhtul sadamasse, otsid endale kaikohta, ootad sadama kaptenit, misjärel tuleb veel paberimajandus, ning lahkumisel on üsna samamoodi, siis tegime asja ses mõttes lihtsamaks, et panime meresõitja ja sadama kapteni kohe reaalajas suhtlema,» selgitas üks rakenduse autoritest Hannes Koppel, vahendab Saarte Hääl.

Nutirakendus «Marina ahoy!» (eesti keeles: Sadam, ahoi!) võimaldab merel oleval purjetajal näha talle lähimaid külalissadamaid, neis pakutavaid teenuseid ja hindu ning saab sealsamas juba sobivasse sadamasse check-in’i teha, valides ka kõik soovitavad teenused, siis sadamale laekub kogu see info otse arvutis olevasse süsteemi.

Kuigi Garage48 tähendab, et idee väljatöötamiseks ja prototüübi tegemiseks on 48 tundi, jätkub töö tegelikult nüüdki – mainitud 48 tunni jooksul levis nutikas iduidee aga Hannese sõnutsi ka Skandinaaviamaadesse, Vahemere äärde ja Kariibidele ning ainuüksi Euroopas on 4500 väikesadamat, mis võiks selle rakendusega liituda.

 «Seda võime küll öelda, et Eesti sadamates on see kasutatav juba järgmise hooaja algusest,» kinnitas teine rakenduse autoritest Relika Metsallik-Koppel.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles