Juustupakkidele ilmub maitsemärgis

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sobiva juustu valimine muutub lihtsamaks.
Sobiva juustu valimine muutub lihtsamaks. Foto: Valio Eesti AS

Valio lisab juustupakenditele maitsetugevuse skaala, mis lihtsustab juustu valimist selle maitse intensiivsuse alusel.

«Kindlasti tuleb paljudele tuttav ette nõutu tunne laia ja kirju valikuga juusturiiuli ees – kuna pakutavas ei orienteeru, on meelepärast toodet väga keeruline leida. Seega on valiku tegemine aeganõudev ning pahatihti võib selguda, et ostetu ei ole siiski ootuspärase maitsega,» selgitas Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin.

Selleks, et inimestel oleks juustuvalikus lihtsam orienteeruda, lisab Valio oma juustupakenditele praktilise maitsetugevuse skaala. «Töötasime välja lihtsa maitsetugevuse märgisüsteemi, et inimesed näeksid juba pakendilt, kas juust on maheda või tugeva maitsega,» sõnas Kalbin ja lisas, et maitseskaala aitab lihtsustada valikuid, hoida kokku aega ja viia kõige tulemusena koju ootuspärane juust.

Kalbini sõnul aitab maitsetugevuse skaala juustumaailma paremini tundma õppida ja julgustab inimesi erineva maitsetugevusega juuste proovima. Maitsetugevuse skaala eristab juustu maitse intensiivsust viie palli skaalal ning see lisatakse esimesena uue logo ja kujunduse saanud Atleet sarjale.

Tulevikus kannavad ka kõik teised Valio juustusarjad pakendil maitsetugevusskaalat.

Saaremaa Piimatööstus AS kvaliteedijuht Anne Lipp sõnas, et Saaremaa Piimatööstusel ei ole plaanis pakendile maitsetugevuse skaalat panna. «Üldjuhul on reegel, et mida vanem juust, seda tugevam maitse ja tumedam pakendi värv,» märkis Lipp ja lisas, et reeglina 6 kuud kuni aasta valminud juustud pakendatakse musta pakendisse, seega juustude valimisel aitab tarbijat ka pakendi värvus.

Estoveri tegevjuht Hannes Prits sõnas, et sellise varindi peale pole nemad mõelnud. «Estoveri toodetavad juustud nagu traditsiooniline eesti juust, hiire juust, vene juust ja teised, on tarbijale igati tuttavad ning nad teavad, mis maitsega juustu nad ostavad,» sõnas Prits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles