Nuttev autistlik laps jäeti lennult maha

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureis võib autistliku lapse ärevusse ajada.
Lennureis võib autistliku lapse ärevusse ajada. Foto: SCANPIX

Šveitsi suurim lennufirma Swiss International Air Lines tunneb tagantjärele piinlikkust juhtumi üle, mil lennukipersonal jättis Iisraeli pere lennust maha, sest nende kaheksa-aastane autistlik laps nuttis kontrollimatult.

Lapsevanemad väljendasid Šveitsi meedias viha ebameeldiva intsidendi üle, mis juhtus üle nädala tagasi, kui pere soovis reisida Žürichist Genfi sugulasi külastama, vahendab The Local. Perekond Zalmanovichi sõnul valmistuti reisiks üle kahe kuu.

Enne lennuki õhkutõusu hakkas kaheksa-aastane Yaheli Zalmanovich nutma ning oksendama, mistõttu palus personal perekonnal lennukilt lahkuda. «Meid visati häbiväärselt lennukist välja ning jäeti alandatult oma pagasiga lennujaama. Kell oli 22 öösel ning õnneks jõudsime viimasele Genfi suunduvale rongile,» ütles lapse ema Noa Zalmanovich.

Ema sõnul ootaks ta palju paremat ning mõistvamat suhtumist end luksuslikuks nimetavalt lennufirmalt, sest autistliku häire näol pole tegu harvaesineva ega üldiselt ka mitte ebameeldivusi põhjustava haigusega. Pere avastas ka, et lennufirma oli tühistanud nende tagasisõidupiletid pärast seda, kui eelnevale lennule oli neid märgitud mitteilmunuks. Lennufirma nõustus nende kohad taastama 1850 euro eest, kuid perekond otsustas tagasi lennata teise firmaga, sest rahalised kulutused ei anna nende sõnul võrreldagi neile tekitatud moraalsete kahjudega.

Lufthansale kuuluv lennufirma vabandas pere ees ja lubas kulud kompenseerida, lisades, et selline käitumine ei lähe firma iseloomuga kokku. Juhtunut püüti pehmendada veel väitega, et firma teeb haigetele lastele annetusi ning alles hiljuti pakkus reisivõimalust tervele grupile lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles