Tüsedat naist keelduti pagarikotta tööle võtmast

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagarid.
Pagarid. Foto: SCANPIX

Itaallanna süüdistab pagarikoda ebameeldivas käitumises, sest teda keelduti suure kehakaalu tõttu tööle võtmast.

29-aastane kahe lapse ema Dalila väitis, et pagarikoja juhataja saatis talle Facebooki suhtluskeskkonda sõnumi, milles väitis, et teda ei soovita tööle võtta ülekaalu tõttu, vahendab The Local. Hiljuti viidi naisega läbi kahetunnine tööintervjuu, mille käigus kohtus ta pagarikoja juhatajaga ning näitas ka, et tal on ahju kasutamisel ja küpsetamisel kogemusi. Naist paluti tasustatud proovinädalale, ent enne selle algust teatas juhataja, et nad siiski ei soovi naist tööle võtta.

«Vabandust, kuid te olete liiga paks pagaritöökojas töötamiseks,» seisis juhataja kirjas otsekoheselt. Ta lisas, et itaallanna välimus ei ole töö jaoks sobilik, sest leti taga peavad seisma ja pidevalt ringi liikuma kaks inimest.

Dalila kaalub praegu 100 kilogrammi, tema väitel võttis ta juurde kahe raseduse tõttu. Ta seadis oma lootused kõrgele üles, kui pagarikoda näis tema oskusi hindavat, ent seejärel purustati tema unistused järsult.

«Mind masendab väga, et mind lükati tagasi välimuse, mitte mu väheste oskuste ega ebaprofessionaalsuse tõttu,» ütles ta. Ta lisas, et selline tagasilükkamise vorm rõhutab eelarvamusi ning ta soovib naisi kaitsta sedatüüpi diskrimineerimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles