Populaarne mängur korraldab esimese heategevusliku striimi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis mängusõprade hulgas palju populaarsust kogunud mängur Kalle «Godhyr» Lepiku
Eestis mängusõprade hulgas palju populaarsust kogunud mängur Kalle «Godhyr» Lepiku Foto: Erakogu

Eesti üks suuremaid otse-eetris mängijaid korraldab käimasoleva nädala laupäeval 12-tunnise mängumaratoni, millest saadava tulu annetab ühele lastekodule kas mängukonsooli või muu vajaliku asja ostmiseks.

«See laupäev algusega 12.00 algab mu esimene heategevuslik stream, kus kõik annetatud rahasumma stream’i jooksul läheb ühele lastekodule,» kirjutas täna hommikul oma Facebooki lehele paljude Eesti arvutimängijate hulgas tuntud mängur Kalle «Godhyr» Lepiku (25), kes on oma mänge internetis striiminud viimased kaks aastat ning Facebook’is oma fännilehele sellega 7582 fänni kogunud.

«Eesmärgiks oleks neile mingisugune konsool soetada, aga kui vajadus on millegi muu järele tähtsam, siis vaatame mängurlusest kõrvale,» märgib oma fännilehel Tallinnas elav mängur, kes on arvutimänge mänginud lapsest saadik.

Tavaliselt saabki striimimise käigus mängijat rahaliselt toetada, heategevusliku mängu korral annetab mängija siis mängu eest saadud summa vastavale organisatsioonile või eesmärgile. Heategevuslikud striimid on tema enda kinnitusel näiteks välismaa mängurite seas üpris populaarsed. «Ma olen näinud, kus need striimerid jõuavad seal saja tuhandeni,» toob ta välja.

Konkreetset lastekodu Lepiku veel välja valinud ei ole – seda teeb ta pärast mängu korraldamist ja saadud summat kokku lüües. «Mul on üks tuttav, kelle ema töötab sellises kohas, kus ta teab, et on vaja reaalselt neid (mängukonsoole – toim),» rääkis ta. Ka soovitas tal üks sõber ühte kohta, kus küll mängukonsool on olemas, kuid võib midagi muud vaja minna.

Hetkel noormees seda ennustama ei hakka, kui suure summa ta laupäeval kokku kogub. «Kui ma kunagi seda tegema hakkasin, siis ma arvasin ise, et eestlased ei ole üldse sellised annetajad, aga need annetused, mis mulle tehakse, need on päris-päris suured,» märkis mängur, keda rekordpäeval on fännid premeerinud kokku 700 euroga.

Nüüd igapäevaselt oma mängimist internetis striimiv noormees hakkas seda tegema sõbra soovitusel. «Ta ütles, et mul on võimalus selles läbi lüüa – nii iseloomu kui kõige pärast – ja siis hakkasin tegema seda asja,» räägib Lepiku, kelle striimikanalit jälgib iga päev vähemalt 200 kuni 300 mängusõpra.

«Kui on mingid uuemad mängud või uued väljalasked, siis on isegi 1000 või enam olnud,» märgib ta. Mängimist alustab noormees iga päev kella 18-19 ajal õhtul, kui ta oma igapäevatöölt koju jõuab ja teeb seda kuni kella 23 või südaööni välja. Kuna noormees striimib oma mänge ainult eesti keeles, siis on ka valdav jälgijaskond tal Eestist.

Kui vahepeal mängis Lepiku mitmikmänge, kust ka teised osa said võtta, siis viimasel ajal on tavalisemaks kujunenud mängude näidis läbimängimised, kus osaleda ei saa. Peamine põhjus selleks on aeg. Lepikuga uuesti koos mängida saab siis, kui ta endale juhiload ära teeb, sest praegu võtab oma aja ka igapäevane bussiga tööle ja õhtul koju tagasi sõit. «9. septembr on ARK-i sõidueksam – viimane asi,» märkis noormees, kellel auto juba garaažis ootab.

«Ta räägib erinevaid huvitavaid jutte, vahest naljakaid ja ta oskab hästi erinevaid mänge mängida,» kommenteeris üks 13-aastane koolipoiss, miks näiteks tema on sagedane Lepiku otse-eetri mängimise jälgija.

Kui laupäeval hästi läheb, on Lepiku täiesti valmis seda tulevikus kordama. «Selliseid asju on hea teha,» kostis ta entusiastlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles