Botaanikaaed külastajatele: hoidke lastel paremini silma peal

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu botaanikaaias täna välja tõmmatud kanarbikud
Tartu botaanikaaias täna välja tõmmatud kanarbikud Foto: Tartu Botaanikaaed/www.facebook.com

Täna pärastlõunal avastasid Tartu Ülikooli botaanikaaia aednikud aiast kolm välja tõmmatud kanarbikku, mis suure tõenäosusega olid jäänud lastele pihku.

«Kindlasti ei ole võimalik neid inimesi kätte saada – see on ka tõenäoliselt lastel käigu pealt mööda minnes välja tõmmatud,» nentis botaanikaaia aednik Katrin Mäeots, kes välja tõmmatud taimed täna pärastlõunal aiast leidis.

Umbes tund aega tagasi postitas ta pildi sellest ka Tartu Ülikooli botaanikaaia Facebooki lehel, esitades pildi all küsimuse, kes seda tegi. Kui eelmisel korral oli keegi külastajatest välja tõmmanud ja ka kaasa viinud mitu lilletaime, siis seekord oli välja tõmmatud kolm kanarbikku, mis seekord küll botaanikaaeda jäid.

«Põhimõte on lihtsalt selles, et inimesed märkaksid seda natuke,» sõnas Mäeots, viidates sellele, et külastajad ka ise oleksid tähelepanelikumad ja sealhulgas oma võsukestel silma peal hoiaksid.

Väga tihti selliseid asju siiski ette ei tule. «Aasta jooksul mõned taimed lähevad kaduma,» märkis aednik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles