Bussiturg pääseb vapustusest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Helke
Lauri Helke Foto: Eero Vabamägi

​Veel selle nädala alguses oli ainult ekspressliine teenindavatel bussifirmadel lootus, et liiniloa saamine muutub kergemaks, sest nende väljumisaegu ei võrrelda enam kiir- ja kaugliinide väljumistega. Eile aga otsustas maanteeamet, et ekspressbusside turgu ei avata.

Superbusi juhi Lauri Helke kinnitusel on ka uued kaalutluspõhimõtted vastuolus Euroopa Liidu reeglitega, mis kehtivad 2009. aasta 3. detsembrist. «Ühistranspordiseadus (kaalutluspõhimõtete koostamise alusdokument – toim) on riigikogus vastu võetud, seda on vaadanud justiitsministeerium, majandusministeerium, tänapäeval ei saagi Eestis vastu võtta ühtegi seadust, mis oleks vastuolus Euroopa Liidu õigustega,» sõnas maanteemaeti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson veendunult. «Mina lähtun sellest, et seadus, mida mina pean täitma, on õige. Mina eeldan, et see on õige, sest mulle on nii kinnitatud,» lisas Williamson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles