Lihtsad nipid: kuidas koorida levinud puuvilju tunduvalt kiiremini

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apelsine saab koorida ka nii, et käed ei kleebi.
Apelsine saab koorida ka nii, et käed ei kleebi. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi puuviljade koorimine ei tundu sageli kontimurdev ülesanne, saaks koorida paljusid neist tunduvalt kiiremini.

Techinsider.io toob NASA inseneri Mark Roberi arbuusikoorimise videost inspireerituna välja veel  alternatiivseid viisi, kuidas koorida üheksat levinud puuvilja.

Õun

Õuna saab koorida kiiremini (väga korralikult puhastatud) akutrelli ja kartulikoorimisnoaga. Alguses säti õun õrnalt trelli varda otsa, pane trell tööle ja aseta vaid nuga vastu õuna. Vaata täpset õpetust videost siit.

Banaan

Söö banaani nagu ahv. Alusta koorimist alt, mitte ülevalt poolt. Ka selle kohta saab vaadata videot siit.

Mango

Lõika mango pooleks ning tõsta üks pool klaasi serva juurde ning lükka servaga mango viljaliha koore seest välja. Täpsemalt näeb seda siit.

Virsik

Alguses tee virsikule x-kujulised täkked. Seejärel keeda virsikut paar minutit ning tõsta seejärel jäiselt külma vette. Minuti pärast tuleb virsikukoor väga lihtsalt lahti. Seejärel lõika virsik pooleks ja võta ka kivi välja. Vaata protseduuri täpsemat kulgu ka videost.

Tomat

Tomati koorimiseks saab kasutada sama meetodit nagu virsiku puhul. See sobib hästi näiteks juhul, kui on kavas teha ise tomatipastat. Ka tomati koorimist võib vaadata videost siit.

Kiivi

Alguses lõika ära veidi kiivi ülemisest ja alumisest osast ning seejärel pista lusikas kiivi koore alla ja eemalda koor. Ka seda võib vaadata sellest videost.

Apelsin

Ka apelsinil tasub lõigata ära veidi ülemisest ja alumisest osast. Pärast seda tuleks teha allesjäänud osale lõige ning koor eemaldada. Nii jäävad apelsinitükid terveks. Siit näeb ka videoõpetust.

Granaatõun

Tee granaatõuna koorele täkked. Pista vili vette ning murra pooleks. Seejärel saadki hakata sõrmedega seemneid eraldama nii, et need ei läheks katki ja tõuseks veepinnale. Sealt võib neid korjata näiteks sõelaga. Vaata õpetusest täpsemalt.

Avokaado

Avokaadot on lihtne koorida, kui lõikad selle veeranditeks. Pärast seda pole muud, kui sektorinurgast koor ära rebida. Ka seda saab videost täpsemalt uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles