Haapsalu-Tartu bussiliin jätkab esialgu riigi rahaga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Buss OÜ-le kuuluv Sebe buss.
Eesti Buss OÜ-le kuuluv Sebe buss. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Eesti Buss OÜ andis teada Haapsalu-Tartu bussiliinil sõitmise lõpetamisest, mistõttu hakkab liinil sama  graafiku järgi sõitma riigieelarvest toetatav avalik bussiliin.

Vastu tulles reisijate soovidele sõita marsruudil Haapsalu–Risti–Märjamaa–Rapla–Türi–Paide–Tartu avab Lääne maavalitsus alates homsest kaugbussiliini nr 153, mis sõidab samal marsruudil ja samadel väljumisaegadel, nagu seni Eesti Buss OÜ poolt teenindatud kaugbussiliin nr 153. Ka liini number jääb endiseks.

Haapsalu ja Tartu vaheline kaugbussiliin avatakse viie maakonna ja maanteeameti koostööna esialgu riigieelarvest toetatava avaliku bussiliinina. Lääne Maavalitsus tellib kaugbussiliinivedu M.K.Reis-X OÜ-lt esialgse kokkuleppe järgi alates 15. septembrist kuni 31. detsembrini 2015.

Hinnakiri on sama, mis teistel Lääne maakonna avalikel bussiliinidel, milleks on 0,04 eurot liinikilomeeter + 0,32 eurot. Pilet Haapsalust Tartusse maksab 10 eurot ja 90 senti, tasumine toimub sularahas. Tasuta saavad sõita eelkooliealised ja puudega lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikuid ning sügava või raske nägemispuudega isiku saatjad.

Järgnevatel kuudel analüüsitakse piletimüügi andmete põhjal reisijate liikumisi ja viiakse läbi reisijate küsitlusi, et hinnata, milline on tegelik vajadus Haapsalu ja Tartu vaheliseks bussiühenduseks. Kogutud info põhjal otsustatakse, millisel viisil on kõige otstarbekam pakkuda ühistransporti Haapsalu ja Tartu vahel.

Kaugbussiliin nr 153 on samasuguse sõiduplaani alusel käigus olnud aastaid, olles ainuke otseliin Haapsalust Tartusse ning ka Paidesse, Türile ja Raplasse. Lisaks Läänemaa elanikele teenindab liin veel nelja maakonna elanikke, neist mõnede jaoks on see igapäevane tööle või kooli sõitmist võimaldav liin.

Eesti Buss OÜ lõpetab alates homsest kaugbussiliini nr 153 Haapsalu – Risti – Märjamaa –Rapla – Türi – Paide – Tartu teenindamise. Maanteeameti korraldatud konkurss liinile uue vedaja leidmiseks luhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles