Õhtune parvlaevareis Hiiumaale viibis pool tundi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohuküla sadam
Rohuküla sadam Foto: Laura Oks/Õhtuleht/Scanpix

Eile õhtul kell 20.30 Rohukülast Heltermaale väljuma pidanud praamireis viibis pool tundi, Väinamere Liinide sõnutsi oli tegemist inimliku veaga.

«Klienditeenindajad letis ei osanud kommenteerida, miks laev ei välju – ütlesid ainult, et kapten ei ole öelnud, mis toimub,» rääkis eile õhtul graafiku järgi kella 20.30 väljumisele pileti ostnud reisija, kellele algselt jagati infot, et sõiduautode vähesuse tõttu see reis üldse ei toimu. «Aga kuna kell 22.00 peab Heltermaalt ka reis väljuma, hakkas laevaperel kiire, kuna sealpool oli laeva täituvus 76 protsenti, siis oleks rahulolematuid kliente olnud rohkem kui 15 autot,» tähendas Hiiumaale reisinu.

Mandri ja Hiiumaa vahelist liini opereeriva Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul oli tegemist inimliku eksimusega info vastuvõtmisel nende töötajate poolt. «Seda reisi sügisel enam põhigraafikus ei ole ja nimetatud väljumise tellis MKM (majandus- ja kommunikatsiooniministeerium – toim) alles reede pealelõunal juurde, lisaks kaks nädalat varem tehtud reiside täiendavale tellimusele,» selgitas Hiiuväin, paludes vabandust reisijailt, kes pidid pühapäeva õhtul Rohukülas pool tundi laeva väljumist ootama.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna nõuniku Mihkel Loide sõnul edastas MKM ametliku tellimuse vedajale reedel enne keskpäeva, mistõttu oli vedajal üle kahe päeva aega uueks reisiks valmistuda. «Oluline on märkida, et MKM tellis lisareise ka reedeks ehk veel samaks päevaks, mis suudeti teenindada õigel ajal ja ilma probleemideta,» lisas Loide. Tema sõnul ei ole Väinamere Liinid teavitanud MKMi ühestki võimalikust takistusest või probleemist, mis võiks reiside õigeaegset väljumist muuta.

Lisareise tellitakse praegu jooksvalt iganädalaste täituvuste analüüside alusel, mistõttu püüab ministeerium reageerida jooksvalt reaalsele nõudlusele ja tellida lisareise aegadele, kus see vajalik on. MKM tellis ka eelmiseks nädalaks varem reise juba juurde, kuid nädala sees selgus üleveo statistikat ja piletite ettemüügi osakaalu vaadates vajadus veel täiendavateks reisideks. «Selle vajaduse rahuldamiseks ka lisareisid tellitud said,» märkis Loide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles