Uued kingad määrisid sukad ära

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poe sõnul tuleks värvilise sisemusega kingade ostmisel arvestada sellega, et need võivad sukki määrida.
Poe sõnul tuleks värvilise sisemusega kingade ostmisel arvestada sellega, et need võivad sukki määrida. Foto: Panther Media

Naiste kingad ostnud klient pettus uutes jalavarjudes, sest neid ei saanud sukki-sokke määriva voodri tõttu jalga panna.

Ta pöördus kaupluse Morande Shoes poole, kust oli kingad 62 euroga soetanud, selgub tarbijakaitse komisjoni otsusest. Pood oli seisukohal, et ostes värvilise sisuga jalatsid, tulebki olla valmis selleks, et jalatsid võivad määrida ning õigete vahendite kasutamisega saaks seda probleemi ennetada.

Klient polnud sellega rahul ja pöördus tarbijakaebuste komisjoni poole ja nõudis kingade eest makstud raha tagasi. Pood esitas komisjonile kirjalikud selgitused, milles kordas peamiselt oma varasemaid seisukohti. Samas lisas kaupleja nüüd, et kingadele tuleks teha täiendav ekspertiis ning selleks peaks ostja tooma äsja soetatud jalavarjud uuesti kauplusesse.

Klient viiski kingad sinna ning ekspertiisi tegemiseks saadeti need Valgevenesse. Komisjoni istungi ajaks polnud ta poelt ekspertiisi kohta mingisugust vastust saanud ning jalatsid on praegugi kaupleja käes. Klient tahab jätkuvalt tagasi kingade eest välja käidud summat.

Komisjon leidis tõenditele tuginedes, et tarbija kaebus on põhjendatud ja see kuulub rahuldamisele. Võlaõigusseadusele tuginedes peaks müüja kliendi nõude vältimiseks tõendama, et asja lepingutingimustele mittevastavus on tekkinud tarbija tegevuse tulemusena.

Pood ei ole seda aga teinud ning on võtnud tarbijalt kingad ekspertiisi tegemiseks vastu, kuid ei ole senini esitanud ekspertiisi tulemusi. Komisjoni hinnangul on kaupleja ületanud mõistliku tähtaja kingade parandamiseks või asendamiseks.

Kui pooled komisjoni otsusega ei nõustu või seda ei täida, võivad nad pöörduda sama vaidluse läbivaatamiseks maakohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles