Augustikuu rahesadu tekitas kahju mitmesaja tuhande euro eest

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu rahesadu põhjustas Ifi klientidele kahju 340 000 euro eest.
Augustikuu rahesadu põhjustas Ifi klientidele kahju 340 000 euro eest. Foto: Ardi Truija

12. augustil Eestit tabanud rahesadu põhjustas Ifi kodu- ning kaskokindlustuse klientidele kahju 340 000 euro eest.

If kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul võib rahel olla väga suur ning ootamatu purustusjõud. «Rahe eest on ise raske oma vara kaitsta ning üldjuhul ei suuda keegi ka ennustada, kui suuri rahepalle taevast alla sadama hakkab,» lausus Jõhvik.

Tema sõnul seekordne augustikuu näitas ilmekalt rahe võimu, kui majade katustesse tekkisid suured augud ja purunesid klaasid ning aias olev vara. «Samuti tekitas rahe sõidukitele selliseid vigastusi, et osad neist läksid maha kandmisele,» lisas Jõhvik.

Täpsemalt läks kaks sõidukit maha kandmisele. Kokku maksis If kindlustus augustis oma klientidele 3,3 miljonit eurot hüvitisi, suurim välja makstud kahju oli 110 000 eurot ja varakahjusid hüvitati 694 000 euro ulatuses.

Hoonete katuseid, klaase ning hoovipealset vara rikkus rahe 35 korral, sõidukite kahjudest anti If-ile teada 77 juhul. Kahele sõidukile põhjustas rahe niivõrd suuri kahjustusi, et neid taastada ei olnud enam mõtet ja kuna mõlemale sõidukile oli sõlmitud uusväärtusega kaskokindlustus, hüvitati omanikele sõidukite ostusumma.

Seesami vanemkahjukäsitleja Anti Otsla sõnas, et Seesami klientidel said augustikuu rahesajuga valdavalt kahjustada sõidukid. «Oli ka üksikuid varakahjusid, kuid suurema osa moodustasid siiski sõidukikahjud,» sõnas Otsla ja lisas täpsemalt, et sõidukite osas oli kokku 12.augustil rahekahjude teateid 33.

«Keskmine kahju 1620 eurot ning kokku summas 53 461 eurot ja kõige kallim rahekahju taastusremondi maksumus on 6789 eurot,» lausus Otsla, kelle sõnul osa töid on veel teostamata, seega võib kahjude kogusumma veel muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles