ETV ja ETV2 HD-telepilt jõuab vabalevi klientideni

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV2.
ETV2. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Alates homsest saavad tavalise antenniga telerivaatajad näha kõrgekvaliteedilise pildiga ETV ja ETV2 kanaleid. Tegu on TasutaTV DVB-T2 testvõrguga, mida saavad jälgida televaatajad, kel on DVB-T2 toega uuem teler või digiboks.

Saatjad üle Eesti (Tallinna Teletornis, Valgjärvel, Koerus, Pärnus ja Kohtla-Nõmmel) võimaldavad osa saada ERRi teleprogrammide HD-kvaliteedist. Ühtlasi lisanduvad kanalitele valitavad subtiitrid. Nii ETV kui ka ETV2 senised signaalid levivad edasi ikka samadel positsioonidel ja kvaliteedis (Multipleks 1 võrgus). Multipleks7 võrgu ja HD kvaliteedi puhul on tegemist lisavõimalusega, millest saavad osa need, kel on vastav tehnika.

«Alates 7. septembrist väljastab ERR nii ETV kui ka ETV2 pilti HD-kvaliteedis ja peagi alustav ETV+ on samuti kõigile edastusteenust pakkuvatele operaatoritele kättesaadav HDs,» ütles ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa.

Tuleva aasta lõpuni pakub Levira HD-kvaliteeti vabalevis, aga kvaliteetseima telepildi tulevik on pigem seotud tasuliste platvormidega. «Täna ja ilmselt ka lähema kolme-nelja aasta jooksul ei ole ERRil võimalik maksumaksja raha eest HD-kvalteedis pildi edastamise teenust Leviralt osta,» lisas Allikmaa.

Teleprogrammide vaatamiseks HD-kvaliteedis on soovitav uut telerit hankides kontrollida, et sellel oleks DVB-T2 võimekus. Kui teleril on ka HbbTV funktsioon, saab ETV ja ETV2 saateid hübriidTV kaudu tasuta järelvaadata ning ERRi online-uudiseid jälgida suurelt ekraanilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles