Superbus alustab Eesti turu vallutamist Poola kaudu

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta esimesel oktoobril avab Superbus uue bussiliini Tallinna ja Poola vahel.
Selle aasta esimesel oktoobril avab Superbus uue bussiliini Tallinna ja Poola vahel. Foto: Eero Vabamaegi

Kuigi šoti odavbussifirma Superbus pole saanud mitme kuu jooksul liinilube Eesti-siseste liinide avamiseks, otsustas bussifirma avada  uue bussiliini Tallinn-Riia-Vilnius-Bialystok–Varssavi. Kusjuures  Tallinnas on marsruut enam kui ebatavaline

Kui seni ollakse Eestis harjutud, et bussid väljuvad Tallinna bussijaamast ja sõidavad siis linnast välja, siis Varssavisse sõitev buss sõidab bussijaamast edasi Tallinna Sadamasse. «Selline oli meile antud liiniluba, muidu me ei oleks saanud liini käivitada,» rääkis Polskibusi tegevjuht Barry Pybis. Superbusi kahekordne buss sõidab Tallinnast Vilniusesse ja seal tuleb reisijatel ümberistuda samasugusesse bussi. Pybise sõnul tuleb bussi küll vahetada, kuid oma kohvreid pole vaja ise ühest sõidukist teise tassida. Seda tehakse reisijate eest.  Vilniusesse jõudnud buss aga alustab tagasi teed Eestisse.  Pybise sõnul on selline ümberistumine lihtsalt majanduslikult mõttekam.

Hommikune väljasõit algab 6.45 Tallinna bussijaamast ja 20 minutit hiljem peatub buss ka sadamas. Teine väljumine on 15.25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles