Elektriarve maksmine muutus lihtsamaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriarvesti
Elektriarvesti Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates septembrikuust saab elektriarveid nüüd maksta ka Eesti Energia mobiiliäpi kaudu, kus on võimalik lisaks näha ka käimasoleva kuu arve saldot ja võrrelda varasemate kuude elektriarveid.
 

«Arvestades, et üle poole eestimaalastest kasutab nutiseadmeid, on äpil Eesti Energia 500 000 kliendi hulgas vähemalt 250 000 potentsiaalset kasutajat,» sõnas Eesti Energia kodukliendi ärijuht Taavi Pungas.  Tema kinnitusel on mobiiliäpile tänaseks aastaga kogunenud 18 000 kasutajat ning nutiseadmete kasutamise trendi vaadates on sel potentsiaal saada mõne aja pärast ettevõtte enim kasutatavaks teeninduskanaliks.

Niii iPhone'i kui ka Androidi tarkvaraga nutiseadmete kasutajatele mõeldud äpi abil on lisaks elektriarve tasumisele kõigil klientidel võimalik jälgida ka oma elektritarbimist nii kuu, päeva kui ka tunni lõikes ning leida seda analüüsides võimalusi, kuidas oma tarbimismustreid muuta ja seeläbi ka oma elektriarvet vähendada.

«Äpp annab kiire ülevaate sellest, missugune on olnud kliendi elektritarbimine erinevatel ajahetkedel,» rääkis Taavi Pungas, lisades, et see aitab ka vähendada elektritarbimist.  Näiteks toa temperatuuri vähendamine kraadi võrra, pesu pesemine madalamal temperatuuril või toidu valmistamise lõppfaasis pliidi ja ahju väljalülitamine võib vähendada elektriarvet kuni 10 protsent.

Need Eesti Energia kliendid, kelle elektriarvesti pole veel kauglugemisele üle viidud, saavad äpi abil lisaks arveldamisele oma elektrinäite teatada ja võivad jälgida oma detailset tarbimist e-teeninduses. Ühtlasi on äpist võimalik näha elektrilepinguga seotud infot ning igakuiselt uuenevaid soodsaid partnerpakkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles