Tasub teada – kuidas eemaldada netist higised spordifotod

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sügisjooksu tehtud pildid jõuavad Spordifoto andmebaasi.
Tallinna sügisjooksu tehtud pildid jõuavad Spordifoto andmebaasi. Foto: Eero Vabamägi

Paljud tervisesportlased avastavad üllatusena, et netis on ohtralt nende fotosid, mis on tehtud mõnel rahvaspordiüritusel. Sageli inimesed ei soovi, et nende higist leemendavad fotod veebiavarustes kõigile näha oleksid.

Portaal Spordifoto vahendab eri firmade poolt spordiüritustelt tehtud fotosid. Oma tegevuse on nad kooskõlastanud andmekaitseinspektsiooniga.  Inimestel, kes soovivad oma fotod andmebaasist eemaldada, on kaks võimalust. Inimene saab valida, kas ta soovib eemaldada teatud fotod või ta ei soovi üldse oma pilte avalikustada. Peale seda kui inimene on saatnud meile soovi, et ei soovi oma piltide avalikustamist ei teki temast ka tulevikus uusi fotosid keskkonda. Vastava avalduse saab edastada Spordifoto kodulehel.

Avalduse esitamiseks on vaja isikutunnistuse digitaalset koopiat. Kui soovitakse esitada  taotluse kellegi teise nimel, tuleb esitada selle inimese isikutunnistus. Dokumendi koopia kustutatakse kuu aja jooksul pärast eemaldamistaotluse menetluse lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles