Noorte töötamine tuleb muuta ohutumaks

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tööstushariduskeskuse
metallija keevituseeriala
juhtõpetaja Rein Pikner lehtmetalli
töötlemise operaatori eriala õpilastega, kelle järele on tööturul
suur nõudmine.
Tallinna Tööstushariduskeskuse metallija keevituseeriala juhtõpetaja Rein Pikner lehtmetalli töötlemise operaatori eriala õpilastega, kelle järele on tööturul suur nõudmine. Foto: Albert Truuväärt

Kuna inimene veedab suure osa oma ajast töökohas, siis on väga oluline, milline see töö on ja kui ohutult ta end seal tunneb. Eriti tähtis on see noorele inimesele, kes esimeste töökogemuste najal kujundab sageli ka oma suhtumise järgmistesse tööandjatesse.

Noorte töötajatega juhtuvate tööõnnetuste osakaal kasvab. Eelmisel aastal oli Eestis 4635 tööõnnetust, millest 28 protsenti moodustasid õnnetused kuni 26-aastaste noortega. Rohkem satuvad seejuures õnnetustesse noore mehed. Alla aastase tööstaažiga töötajatega juhtus eelmisel aastal 38 protsenti tööõnnetustest. Eelneval kahel aastal oli see protsent veel 33.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles