Selgusid aasta paremad kokaraamatud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta parima kokaraamatu «Hoidised» kaanepilt.
Aasta parima kokaraamatu «Hoidised» kaanepilt. Foto: Kirjastus Varrak

Täna kuulutati toidumessil Foodfest välja tänavused paremad kokaraamatud, peavõit läks Aive Luigela raamatule «Hoidised» kirjastuselt Varrak.

Teisena leidis tunnustust «Ulukiroad» kirjastuselt Menu Kirjastus. Kolmanda koha vääriliseks tunnistati «Taluperenaiste hoidised» kirjastuselt Ajakirjade Kirjastus. 

Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati «Jamie kodus», mille väljaandjaks on Kirjastus Pegasus. 

Parima kokaraamatu selgitamisel hindas žürii raamatuid lähtuvalt sisust, kujundusest, praktilisusest ja trükiste kvaliteedist. Lisaks valmistasid Tallinna Teeninduskooli õpilased, õpetaja Diane Sarapuu-Kelderi juhtimisel degusteerimiseks roa iga nominendi raamatust juhuslikult välja valitud retsepti järgi.  

Kokku osales Aasta kokaraamatu konkursil 13 raamatut. Võistlustules osalesid AS Ajakirjade Kirjastus, TEA Kirjastus,  Menu Kirjastus, Kirjastus Pegasus, Varrak AS, Kirjastus Valgus ja Eesti Ekspressi Kirjastus.

Profexpo ja Eesti Kirjastuste Liidu poolt koostöös kuuendat aastat korraldatava konkursi eesmärgiks on tunnustada Eesti kokaraamatute autoreid ja traditsioone ning tutvustada aasta jooksul ilmunud kokandusteemalist kirjandust tava- ja ametialasele tarbijale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles