Tugev tuul tekitas praamiliinil pika järjekorra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu - Virtsu liinil oli nädalavahetusel pikk järjekord.
Kuivastu - Virtsu liinil oli nädalavahetusel pikk järjekord. Foto: Erik Prozes

Reedel ja laupäeval puhunud tugev tuul sundis parvlaeva Ionas kai äärde jääma ja seetõttu tekkis Kuivastu - Virtsu praamiliinil pikk järjekord.

«Reede ja laupäev olid Väinamerel tugeva tuulega, umbes 17 meetrit ja seetõttu oli liiklus häiritud kolmel liinil: Triigi-Sõru, Kuivastu-Virtsu ja Pärnu-Ruhnu,» ütles OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Parvlaeval Ionas on Hiiuväina sõnul praegu tehnilistel põhjustel laine kõrguse piirang kuni 1,5 meetrit ning reedel ja laupäeval Ionas ei sõitnud. «Kuivastu-Virtsu liini teenindas siis parvlaev Hiiumaa üksinda,» ütles ta.

Reede õhtul tekkis Hiiuväina sõnul mõneks tunniks Virtsu ootejärjekord, kuid kõik sõidukid said üle veetud viimase graafikujärgse väljumisega kell 0.00 ja täiendavaid reise parvlaev Hiiumaa tegema ei pidanud. 

«Nädalavahetusel veeti Kuivastu-Virtsu liinil üle kokku 6381 sõidukit ja 16 322 reisijat. Eelmisel nädalavahetusel oli 791 sõidukit ja 2097 reisijat rohkem, samas ülemöödunud nädalavahetusel oli 355 sõidukit ja 1050 reisijat vähem,» selgitas Hiiuväin.

«Lepingu kohaselt peab Kuivastu-Virtsu liinil liiniveoks kasutatavad reisiparvlaevad mahutama vähemalt 400 liinimeetrit sõidukeid,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda. Ta sõnas, et hetkel Virtsu-Kuivastu liinil ülevedusid teostavad reisiparvlaevad Hiiumaa ja Ionas vastavad mõlemad nimetatud nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles