Olerexi tankla juhib oma solgivee kraavi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla.
Olerexi tankla. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuressaare Olerexi tankla teatas linnavalitsusele, et nende autopesula heitveed juhitakse pärast õlipüüduri läbimist kõrvalasuval haljasalal olevasse kraavi.

«Seda, et piirkonnas leviv ebameeldiv lõhn tuleneb just autopesula heitveest, me täna kinnitada ei saa, tegeleme teemaga jätkuvalt,» ütles Saarte Häälele Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Geili Heinmaa.

Kuressaare abilinnapea Mart Mäeker kirjutas Olerexile, et kuna kinnistul on heitvete kanalisatsiooni juhtimise võimalus, on soovituslik juhtida need vastavalt AS-ilt Kuressaare Veevärk saadud tingimustele ühiskanalisatsiooni.

Heit- ja sajuvee kraavi juhtimiseks on Mäekeri sõnul nõutav vee erikasutusluba, mille väljastab keskkonnaamet, mistõttu palutakse ka Olerexil eriluba taotleda või teha ümberkorraldusi heitvee ja sademevee ühiskanalisatsiooni juhtimiseks.

Olerexi arendusjuht Mairo Hirmo kinnitas linnavalitsusele saadetud kirjas, et ettevõtte hinnangul puhastisüsteemi töötamise korral pesulavesi loodust ei saasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles