Eestimaalaste isu kõrvitsasalati järgi kasvab järjepidevalt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmiseks minevad kõrvitsakogused on sel aastal meeletud.
Tootmiseks minevad kõrvitsakogused on sel aastal meeletud. Foto: AS Põltsamaa Felix

Põltsamaa Felix ostab alanud kõrvitsahooajal üheksalt Eesti talunikult kokku ligi 1000 tonni kõrvitsat, millega on ettevõte suurim kõrvitsahoidiste valmistaja Euroopas.

«Kõrvitsad on jahedast suvest tingituna küll väiksemad nagu ka eelmisel aastal, ent saak on ilus ja loodame kätte saada kogu vajamineva koguse,» ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Enamus Põltsamaa Felixi kõrvitsatoodangust müüakse Soome ja Rootsi turule, kuid sel aastal on kasvanud ka Eesti turule mõeldud kogused. «Eestlaste isu kõrvitsasalati järele on pidevalt kasvanud, seetõttu suurendasime kohalikule turule toodetavaid koguseid nii jaekaubandusse kui ka toitlustuse sektorisse müüdava kõrvitsasalati arvelt,» lisas Viilol.

Kõrvitsahoidiste tootmine kestab 23. oktoobrini ning Viiloli sõnul peavad värsked kõrvitsad täiustatud hoiustamisruumides kuni purki panekuni kenasti vastu.

Kõikidele kõrvitsahoidistele läheb peale uus kergesti avatav purgikaas, mille ettevõte võttis  köögiviljahoidistel kasutusele alates sellest sügisest. Maailma ühe juhtiva pakenditootja Crown Packaging poolt arendatud Orbit nimeline kaas koosneb kahest osast ning selle välist ringi keerates avaneb imelihtsalt klõpsatades purgi põhikaas.

Foto: AS Põltsamaa Felix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles