Peep Peterson: töötegijatel ei jätku tervist pensionieani töötamiseks

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Petersoni on arvamusel, et töötegijatel ei jätku vähese puhkuse korral tervist ja teadmisi pensionieani töötamiseks.
Peep Petersoni on arvamusel, et töötegijatel ei jätku vähese puhkuse korral tervist ja teadmisi pensionieani töötamiseks. Foto: SCANPIX

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov pajatas täna oma tarvamusloos «Lubame inimestel vähem puhata», et praegune puhkus võiks asenduda poole lühemaga, kuid Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson pole selle mõttega päri.

Igor Rõtov on arvamusel, et 28 päeva asemel võiksid töötajad puhata 14 päeva. Ta selgitas Postimehele, et kel on soov ja tahe palju töötada ja ennast teostada, neid ei tohiks piirata mingite seaduste ega ka mitte normidega.

Samuti on ta arvamusel, et kui inimesed suure pühendumuse ja töökusega oma eesmärkidele lähenevad, puhuks see ka meie majandusele elu sisse ja nõnda saaksime kõik rikkamaks.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson sõnas, et Eestis on teadvustamata hiigelsuur probleem, mis veab kiiva inimeste elujärje, aga ka riigieelarve ja riigi võimalused investeerida arendustegevustesse. «Nimelt ei jätku töötegijatel tervist ja teadmisi pensionieani töötamiseks,» sõnas Peterson.

Ta lisas, et maksumaksja staatusest kolitakse seetõttu kaugelt enne õiget aega abisaaja staatusesse ning pensionikassa miinust korvatakse kõige muu arvelt.

«Muude kahjulike töötingimuste kõrval on halva tervise põhjuseks ka ebapiisav puhkamine. Seetõttu me ei näe, et veelgi lühem puhkamine saaks olla majandusele kuidagi käivituseks,» on Peterson veendunud.

Tema sõnul on pigem vastupidi. «Kaotame tööturukonkurentsis veelgi atraktiivsust, mistõttu väheneb ka ettevõtjate võimalus siin reaalselt raha teenida,» põhjendas Peterson enda arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles