Omniva teeb hiinlastega ühise postifirma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva pakiautomaat
Omniva pakiautomaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Omniva asutab ühisfirma Hiina suurima erakapitalil põhineva kullerfirmaga S.F. Express, taotluseks on vahendada seeläbi senisest kiiremini ja tõhusamalt kaupu Hiina ning Euroopa vahel.

Ühisettevõte nimega Post11 on registreeritud Eestis, kuid plaan on tegevust laiendada üle kogu maailma, vahendab postifima. «Eesmärk on ärimudelit laiendada üle kogu maailma ning edastada saadetisi erinevate riikide vahel ning laieneda uute lahendustega e-kaubanduse väärtusahelas,» selgitas Omniva juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Tema kinnitusel toob Eesti tarbijatele ühisettevõtte loomine ning otseühenduste rajamine Hiinaga kaasa eelkõige senisest kiirema kaupade liikumise sealsetest e-kaubamajadest tellijateni. Samuti loob see Eestisse ligikaudu 50 uut töökohta.

«Suurem osa loodava ettevõtte ärist on Hiina e-poodidest tellitud kaupade edastamine erinevatesse riikidesse,» lisas Kärmas. Praegu on suurim sihtturg Venemaa, kuid lähiajal plaanitakse mahtusid suurendada Euroopa riikidesse ning tulevikus on plaanis geograafiliselt veelgi äri laiendada ning pakkuda lahendusi erinevate riikide e-kaupmeestele.

Kärmase sõnul pakub globaalne e-kaubanduse äri loodavale ettevõttele avaraid võimalusi. «2014. aastal oli globaalse lõpptarbijale suunatud e-kaubanduse maht ligi 1,5 triljonit USD. Kasvu peamiseks vedajaks on üha suurenev interneti ja mobiiltelefonide teel oste sooritavate inimeste hulk. Prognooside kohaselt peaks Hiina käesoleval aastal mööduma USA-st ning olema suurim e-kaubanduse turg maailmas,» rääkis Kärmas.

Kärmase sõnul on Omniva S.F. Expressiga teinud koostööd juba üle aasta ning ühisettevõtte loomine on loogiline jätk senisele koostööle. Omniva kontserni kuuluvad emaettevõttena Eesti riigi omanduses olev AS Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Maksekeskus, Leedus asuv tütarettevõte UAB Omniva LT ning Lätis asuv SIA Omniva.

S.F. Express on Hiina suurim erakapitalile kuuluv kullerteenuseid pakkuv ettevõte. S.F. Express osutab kullerteenuseid Hiinas, USA-s, Lõuna Koreas, Singapuris, Malaisias, Jaapanis, Vietnamis, Tais ja Austraalias. SF Express kontserni kuulub ka lennufirma SF Airlines, mis osutab transporditeenuseid 39 lennukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles