Eesti elanikud eelistavad kvaliteetset kodumaist piima

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti elanikud eelistavad pigem kodumaist piima.
Eesti elanikud eelistavad pigem kodumaist piima. Foto: Mari Luud/Õhtuleht

Maxima piimatoodete kampaania raames korraldatud küsitlusest selgus, et piimatoodete tooraine kodumaist päritolu peab oluliseks 86 protsenti tarbijatest.

Küsitluses paluti ostjatel viiepalliskaalal hinnata ka seda, milline on piimatoodete valimise olulisim kriteerium – hind, kodumaisus, tervislikkus, pakend, uudistoode, naturaalsus ja kvaliteet. «Mõnevõrra üllatuslikult ei ole hind valiku tegemisel eesotsas – ligi kaks korda enam inimesi pidas olulisemaks kvaliteeti ja tervislikkust, samuti nimetati olulisemana naturaalsust ja kodumaisust,» ütles Maxima Eesti turundusdirektor Ty Lehtmäe.

Ligi 500 küsitletu vastustest koorub selgelt välja Eesti inimeste toetus kodumaisele toodangule – väga oluliseks pidas kodumaisust 52 ning oluliseks 34 protsenti vastanutest. Päritolumaa on vahel oluline 11 protsendi vastanute jaoks ning ei ole oluline kolmele protsendile ostjatest.

Ostu eel jälgivad piimatoodete päritolumaad ligi pooled tarbijad – 44 protsenti. 40 protsenti on neid inimesi, kes päritolumaad vahel jälgivad. 16 protsenti vastanutest ei jälgi päritolumaad kunagi või enamasti.

Küsitluse tulemusi toetab ka Maxima kaupluste ostustatistika. «Kõigist meie kauplustes müüdavatest piimatoodetest on 76 protsenti eestimaist päritolu,» märkis Lehtmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles