Perekonnalegend andis tõuke veini tegemiseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad ja nendest tehtud vein on perekond Sirelitele olulise tähtsusega.
Maasikad ja nendest tehtud vein on perekond Sirelitele olulise tähtsusega. Foto: SCANPIX

Saaremaa toidufestivali raames toimunud koduveinikonkursi võitnud Sireli pere tahab veinitegemisest saada naudingut, mitte pidada seda tööks.

Rabarberi-põldmarja vein, mis konkursi ära võitis, polnud ainus Sirelite võistlustulle läkitatud vein – nimelt jõudis hindamisele ka nende rabarberi-kaneeli- ja aedmaasikavein ning viimane oli just see legendivein, kust veinitegemine Sirelite peres alguse sai, vahendab Saarte Hääl.

Sirelite veinipudelisildil olev legend räägib, kuidas aegu tagasi oli tütarlaps veini teinud ja sellega noore mehe ära võlunud, mistõttu pandi leivad pandi ühte kappi ja nüüd, paarkümmend aastat hiljem prooviti uuesti veini teha – tuli sama hea, vaat et paremgi veel…

«Kas ma nüüd selle veiniga poisi kätte sain, aga maasikaveiniga tegu oli,» naerab Leena Sirel, meenutades 80-ndate lõpus tehtud maasikaveini. Küll aga hakkas peretütar Ingel tagant torkima, et kaua te oma jutte vestate – pange parem vein käima.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles